Svenska Färdtjänstföreningens Vårseminarium 2022

We're sorry, but all tickets sales have ended because the event is expired.
 • Svenska Färdtjänstföreningens Vårseminarium 2022
  2022-04-27
  08:30 - 16:30

Färdtjänstföreningens vårseminarium 2022 är fulltecknat.

Som vanligt kommer vi att hålla till på Ersta konferens

I år inleder vi med föreningens årsmöte mellan kl 09:00 och 09:30. Kallelse och dagordning kommer att finnas på föreningens hemsida.

 • En ständigt återkommande fråga är vad som gäller vid skyddad identitet. För att berätta detta kommer Katarina Karlsson från Skatteverket och berättar vad som gäller och redovisar också de nyheter som kommit.
 • Marie Lundin Karphammar, Sveriges Kommuner och Regioners expert, utbildar oss i barnkonventionen hur är svensk lag och vilken inverkan det ska att ha på vårt arbete.
 • Region Kalmar kommer att berätta om hur man gör utredningar online via webben
 • Vi kommer att göra en snabb summering om vad som hänt sedan sist vad det gäller ny lag om färdtjänst, SKRs blankettprojekt och nationellt biljettsystem
 • SFF har genomför en enkät angående den grundutbildning som de som jobbar inom handläggning av färdtjänst har. Vi kommer att redovisa resultatet av den på seminariet.
 • Vi har några juridiska pass. Daniel Angerman berätta om ett – som vi tycker – märkligt rättsfall från Region Stockholm. Där har man överklagat ett beslut fattat av fullmäktige när man fick ett informationsbrev långt senare. Vi kommer också ta upp den uppmärksammade domen i förvaltningsrätten i Stockholm om en blind man som inte beviljades förtjänst. Sist men inte minst kommer Henry Freij berätta om domar och intressanta rättsfall inom vårt område.
 • Rykande färskt: Tom Petersen från Trafikanalys berättar om regeringsbeslutet ”Uppdrag att belysa tillståndsgivningen för färdtjänst”

Vi avslutar dagen som vanligt med lite dryck och snittar där vi har möjlighet att mingla med kollegor från hela landet.

Hålltider

Kaffe serveras från 08:30
Årsmöte 09:00
Seminariepassen börjar 09:30
Lunch 12:30 – 13:30
Em kaffe 14:45 – 15:05
Avslutning med mingel 16:00

Svenska Färdtjänstföreningen 

När du anmäler dig till denna kurs godkänner du att din e-postadress sparas av SFF och används till föreningens informationsutskick. Du kan när du vill välja att avsluta prenumerationen genom att klicka på länken längst ner i vårt nyhetsbrev. Tag gärna en titt på vår integritetspolicy som du hittar här.

Plats:  

Venue Phone: 08-714 63 41

Venue Website:

adress:
Erstagatan 1K, Stockholm, Stockholms län, 11691, Sweden

Beskrivning:

Ersta konferens är en mötesplats där era behov och önskemål får styra. Allt för att konferensen med den lilla gruppen eller hela företaget ska bli så lyckad som ni tänkt er. Vi erbjuder konferenssalar för upp till 160 personer som möbleras efter era önskemål.

Vår kunniga personal finns alltid tillgängliga som stöd för er både vid planering och vid genomförande av ert möte. Vi står till ert förfogande under dagen och är behjälpliga med såväl teknisk kunskap och kontorstjänster som att bidra med ett personligt engagemang.

Spara

Spara

Spara