Hoppa till innehåll

Fördjupningskurs 1 i Färdtjänst – webbkurs

We're sorry, but all tickets sales have ended because the event is expired.
  • Fördjupningskurs 1 i Färdtjänst - webbkurs
    2021-11-24
    09:00 - 16:00

Fördjupningskursen vänder sig huvudsakligen till handläggare av färdtjänst i kommuner och hos trafikhuvudmän som har gått vår kurs i Färdtjänstkunskap eller på annat sätt har goda kunskaper inom ämnesområdet.

Program

Vi vill gärna att kursdeltagarna sänder in önskemål, frågor och funderingar i förväg (adress info@fardtjanst.nu med kopia till hbf.utbildning@telia.com). Dessa tas upp och diskuteras på kursen och alla kan därmed genom egna erfarenheter bidra med tankar och idéer och vägar framåt. Frågor kan under kursen ställas via TEAMS

Det är en starkt komprimerad version av vår fortsättningskurs. Vi kommer att ta upp lag om färdtjänst; genomgång av färdtjänstlagen utifrån rättspraxis, handläggning av färdtjänstärenden, med utgångspunkt i den nya förvaltningslagen, ”Färdtjänst av god kvalitet” Vad innebär lagens begrepp? Kan färdtjänstens kvalitet prövas av domstol? Riktlinjer och regler – komplement till lagen – vad får de innehålla?, Hjälpmedel – vad får tas med på resorna? med mera.

Kursledare:
Henry Freij, en av Sveriges kunnigaste inom området färdtjänst, riksfärdtjänst och annan närliggande lagstiftning. Han har i många år hållit föredrag och kurser om lagarna inom området. Han var huvudförfattare till den av Svenska Färdtjänstföreningen utgivna boken ”Färdtjänst Handbok”.
Färdtjänstföreningens böcker hittar du här: http://fardtjanst.nu/handbocker/

Tid: Onsdag, 24 november 2021. Kl 09.00– 16.00. Lunch 11.30 – 12.30
Plats: Webbkurs
Kostnad: 850:- (medlem) 1050:- (icke-medlem). Moms tillkommer.

När du anmäler dig till denna kurs godkänner du att din e-postadress sparas av SFF och används till föreningens informationsutskick. Du kan när du vill välja att avsluta prenumerationen genom att klicka på länken längst ner i vårt nyhetsbrev. Tag gärna en titt på vår integritetspolicy som du hittar här.